Labioplasti nedir


Labioplasti nasıl olmalı

Labioplasti nedir? Labioplasti  kadın dış genital organlarında genetik ya da zorlu doğumlara bağlı gelişen sarkmanın estetik olarak düzeltilmesi için yapılan ameliyatlara verilen genel addır. Labioplasti labio  minore cerrahisi, labia minora redaksiyonu gibi isimlerle adlandırılmaktadır.

Jinekologlar tarafından yapılan Labioplasti, iç ve dış dudak estetiği dir. Estetik kaygıların giderilmesi için iç ve dış dudakların cerrahi ameliyatla kesilerek uygun biçimlere getirilmesidir.

 Kadınların dış genital bölgesindeki görüntüden duydukları hoşnutsuzluğun giderilmesi amacı ile genital estetik ameliyatları kapsamında uygulanmaktadır. Her ne kadar estetik kaygıların giderilmesi için yapıldığı düşünülse de vajinanın yapısal fonksiyonların kadına yeniden kazandırılmasını ve cinsellik isteklerinin de desteklenmesini sağlamaktadır.

Labioplasti Kelime Anlamı Nedir?
Latince kökenli bir kelime olan Labium’un anlamı "dudak olup,  genital dış bölgesi dudak yapısıyla benzeşmektedir. "Labia" ise genital bölgedeki "dudaklar" anlamında söylenmektedir.

Labioplastinin Açılımı Nedir?

Labioplasti Deki Plasti eklentisinin açılımı  vajinal bölgede yapılan estetik ameliyatı olarak tarif edilmektedir. Son yıllarda yapılan tüm genital estetik ameliyatlar arasında en çok rağbet edilen dir. Kısaca Labioplasti labium minus düzeltilmesi yani genital dudakların estetik görünüm kazandırılmalıdır.

İç Ve Dış Dudak

 Dış genital bölgenin iç kısmında yer alan küçük iç dudaklar "labium minus" dışta kalan üzeri hafif tepecik biçimindeki dış dudaklar ise "labium majus" olarak tanımlanmaktadır. İç dudakların üst yüzeyinde tüy yoktur, dış dudaklarda genital bölgedeki tüylerle kaplıdır. Labium minus redüksiyonu-İç dudakların düzeltilmesine yönelik yapılan ameliyata labioplasti denir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajen Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kızlık Zarı Dikimi İşlemleri

Bekârlarda Vajinusmus Nasıl Tedavi Edilmeli