Kızlık Zarı Dikimi İşlemleri


Kızlık Zarı Dikimi İşlemleri

 Kızlık Zarı Bozulması

Kızlık zarı; vajina girişinin yaklaşık 2-3 cm gerisinde olan bir ince yapıya sahip bir bağ dokusudur. Kızlık zarı bozulma: kızlık zarı düşme, çarpma gibi, kaza, mastürbasyon ya da cinsel deneyim sırasında penis vajina birlikteliği sonrasında kızlık zarının yırtılması sonucunda kızlık zarının bozulması durumudur. 
Kızlık zarı bozulma: düşme, çarpma gibi, kaza, mastürbasyon ya da cinsel deneyim içindir. Operasyon gereksinimleri hastalar için genel anestezi ile de uygulanabilmektedir. Bunlar; evlenmeden en geç 5 gün önce yapılması gereken geçici kızlık zarı dikimi, ve herhangi bir zamanda yapılan uzun süreli olan kalıcı kızlık zarı dikimi dir.

Kızlık Zarı Diktirme

Kızlık zarını diktirme: Kızlık zarı yırtılması durumunda kızlık zarının yeniden eski haline getirilmesi için yapılan işleme verilen addır.  Kızlık zarı dikimi uzun süreli ve geçici koşullar ile olabilmektedir.  Latince karşılığı (himenoplasti) olan kızlık zarı dikimi işlemi ile ilişkide vajinada beklenen kanamanın meydana gelmesi için yeni bir doku oluşturması işlemidir. Bu durum kızlık zarının yapısına göre değişse de kendini kanama ve hafif bir acı ile gösterebilir.

 Kızlık zarı dikimi; Vajina estetiği (genital) konusunda uzman jinekolog doktorlar tarafından yapılmaktadır. Kızlık zarı dikimi operasyonu yapacak olan dr ‘un uzmanlığına hastanın hastanede kalış süresine işlem sırasında kullanılacak malzemenin kalitesi, anestezinin türüne göre değişir. Kızlık zarı dikimi, ağrısız, acısız bir operasyon olup kısa sürmektedir. Hasta isterse genel anestezi de yaptırabilir. Bu maliyeti arttıracaktır. 
 Uzman bir doktor tarafından uygulanan bu işlemlerin geneli  %100 başarı ile sonuçlanmış olup, cinsel birliktelik sırasında kanama olacaktır. Kızlık zarı dikimi operasyonlarında herhangi bir risk etkeni bulunmamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajen Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır

Bekârlarda Vajinusmus Nasıl Tedavi Edilmeli