Bekârlarda Vajinusmus Nasıl Tedavi Edilmeli


Vajinismus Bekarlara Uygulanan Tedavi

Bekârlarda vajinismus nedir? Cinsel ilişki esnasında kasılma, acı, ya da cinsel ilişkiye hiç girememe durumudur. Birçok kişi evlilik öncesi Partneriyle cinselliği deneyim yaşamak ister. Bu konuda sorun yaşayan kişiler ilişkinin gerçekleşmemesi ve bu durumun tekrar etmesi gibi durumlarda kliniklere başvurabilmektedir.

Bekârlarda Vajinismu Belirtileri Nelerdir?

Bekârlarda vajinismu belirtileri nelerdir? Kişi Partneri ile cinsel deneyim yaşamak istemesine rağmen, ilişkiyi tam olarak gerçekleştiremez. Diğer bir tanımla vajinusmus kadının cinsel ilişkiden korku durumundur. Kişi ilişki sırasında kasılır ve Partneriyle ilişkiye giremez. Vajinusmus nedeniyle eşinden ayrılmış olan bekâr bayanlar tekrar evlenmek istediğinde tedavi olmak isteyebilir.

Bekârlarda Vajinismus Tedavisi Nasıldır?


Vajinismus nedir? Bekârlarda vajinismus tedavisi nasıldır? Evlilerde uygulanan tedavi teknikleri bekârlardan çok farklı değildir. Vajinamus olanlar psikolojik ve fiziksi sorunları tespit edildikten sonra hekimin uygun gördüğü bir tedavi aşamasına geçilir. Hastaya bilisel ve cinsel terapi gibi tedaviler uygulanır. Burada önemli vajinal kaslara beynin söz geçirmesini öğretilmesidir. Vajinusmus tedavisi görenlerde olumlu sonuçlar veren bilişsel ve cinsel tedavi kadınların kendi vajinal organını tanıması ve bunu kontrol altına almasını kolaylaştırıyor. Kadının istem dışı kasılma davranışının kendi isteği ile kasılıp gevşemesi öğretilir. Cinsel terapi seanslarının sayısı hastanın durumuna göre değişmektedir.  Vajinüsmüs nasıl çözülür? Hastanın kendine ve doktoruna olan güveni vajinusmus sorununa kesin ve kalıcı çözüm olacaktır.
 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajen Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kızlık Zarı Dikimi İşlemleri