Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır


Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılmalı

Vajinamus toplumuzda görülen gizli bir problemdir. Kadının ilişki sırasında kendini kasması ve ilişkiye girememe durumudur. Vajinusmus tanısı mutlaka jinekolog muayenesi ile konur. Vajinusmus tedavisi hastalığın derecesine göre planlanır

Vajinusmus Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Dünyada en çok kullanılan vajinusmus tedavi yöntemleri arasında Bilişsel ve davranışsal Terapiler yer almaktadır.

Bilişsel Terapi: Kızlık zarı, vajina ilk gece gibi cinsel konularda çiftleri doğru bilgilendirmesidir.

Davranışsal Terapi: Pelvik kaslarının kontrolünü sağlayan uygulamalar çiftlere öğretilmekte ve tekrarlanılması istenmektedir. Bu uygulamalar aşamalı şekilde devam edilmekte ve tedavi sonrası çiftlere cinsel ilişkiye İzin verilmektedir. Davranışsal Terapi kişilere uygulamalı olarak öğretildiğinden sonuçları kalıcıdır.

Hipnoz terapi:Son yıllarda vajinusmus tedavisi görenler için kullanılmakta olan hipnoz vajinusmus olanlar için çok faydalıdır. Kişinin bilinçaltındaki olumsuz düşünceleri temizlenmesine yardımcı olur. Burada önemli olan hastaların eşleri ile birlikte bir an önce karar verip, tedaviye başlamalarıdır.

Sistematik tepkisizlik: Hastanın kasılma anında kendini kontrol edebilme alışkanlığı kazandırılır.

Vajinusmus Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Vajinusmus olanlar; Vajinusmus doğru tedavi merkezinde doğru yöntemlerle % yüz tedavisi olan cinsel hastalıktır. Vajiusmus tedavisi görenler ortalama 3-4 gün gibi kısa bir süre içinde bu tedavi gerçekleşmektedir.

Vajinusmus Erkekleri İçin Tedavi Yöntemi Var mı?

Vajinusmus erkeklerinde zaman içinde sertleşme, erken boşalma gibi problem yaşanabilmektedir. Bu tür problemler varsa erkeğe uygun bilişsel, davranışsal cinsel terapi uygulanmalıdır. Gerekli hallerde ilaç tedavisi uygulanmalıdır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajen Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kızlık Zarı Dikimi İşlemleri

Bekârlarda Vajinusmus Nasıl Tedavi Edilmeli