Vajina Daraltma Operasyonu

Vajina Daraltma Operasyonu



Vajina daraltma operasyonları iki şekilde olur Bir tamamen estetik kaygılarla ya da cinsel haz için yapılabilir. Vajinada yaşanan estetik sorunların nedeni zor doğumlar , hızlı kilo alıp verme gibi nedenlere bağlı oluşabilir.

  Vajina daraltma operasyonları karar verildikten sonra muhahkak bir uzman eşliğinde ve steril bir hastane ortamında yapılmalıdır. Operasyon belden aşşağı bölgenin uyuşturularak yapılabileceği gibi hastanın isteği ve doktor insiyatifi ile genel anestezi uygulanarak ta yapılabilinir. Operasyon sırasında bistürü yada lazer ile açılan kesitler sayesinde vajende oluşan fazla dokular temizlenir ve son estetik görünüm oluşturulur. Bu tarz operasyonlarda kullanılan dikiş iplikleri operasyon sonrası kendiliğinden erir.


Vajina daraltma operasyonu sırasında dış taraftaki estetik kaygılar varsa örneğin labunymajusti minüs dediğimiz kısımlarda da problem varsa minüslerin  küçültülmesi labioplasti dediğimiz ameliyatta bu vajina daraltma ameliyatı da eklenebilir. Vajina daraltma operasyonları ortalama 40- 45 dakika süren operasyonlardır.

Vajina Daraltma Operasyonu Sonrası Cinsel İlişki


Vajina daraltma operasyonundan sonra ya da eşlik eden başka estetik operasyonlarda yapıldıysa labia plastiği gibi bu dikişlerin kullanılan dikiş materyalinin tamamen erimesi ortalama 4 haftayı bulur bunun artısı eksisi olabilir tabii .


Bu nedenle bu tür operasyonlardan sonra ilk 4-6 hafta ilişkide bulunmamakta fayda vardır. Bazen operasyon sonrası vajina ilk haline geri döneceğinden ilk birkaç cinsel birleşme için kayganlaştırıcı jel kullanımına gidilebilinir. 

Vajina daraltma operasyonlarından sonraki ilk birkaç cinsel ilişki sırasında henüz tamamen erimemiş olan dikişler nedeniyle leke tarzında pembemsi kahverengimsi kanamalar olabilir bunlar çok büyük boyutlara ulaşmadıkça kanamalarda çok fazla bir problem teşkil etmez ama yine de bu tür bir kanamanın olduğu durumda ameliyatı yapan hekim ile görüşmekte fayda vardır


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajen Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır

Kızlık Zarı Dikimi İşlemleri

Bekârlarda Vajinusmus Nasıl Tedavi Edilmeli